ΒRΟΟΚΙΕS (COOKIE BROWNIES)

2021-03-26

Χαράλαμπος Καββαδίας
Τεχνικός ζαχαροπλαστικής


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ COOKIES SOFT:

Α' ΜΕΙΓΜΑ

300 γρ. βούτυρο αγελάδος

280 γρ. καστανή ζάχαρη

230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Β'ΜΕΙΓΜΑ

2 μεγάλα αβγά

3 πρέζες βανίλια

Γ΄ΜΕΙΓΜΑ

480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ

1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

450 γρ. σοκολάτα σταγόνες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά με την βοήθεια του φτερού, μέχρι να έχετε ένα πολύ άσπρο και αφράτο μίγμα. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά μέσα στο ΜΕΙΓΜΑ Α' και μετά τις βανίλιες. Παράλληλα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Γ' και χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ Γ' ΣΤΟ Α+Β'.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ BROWNIES:

A' ΜΕΙΓΜΑ

80 γρ. βούτυρο

400 γρ. κουβερτούρα

Β' ΜΕΙΓΜΑ

300 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Γ' ΜΕΙΓΜΑ

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

80 γρ. καρυδι μετρια κομμενο

80 γρ. σταγονες σοκολατας

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C στον αέρα. Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα Το ΜΕΙΓΜΑ Β'( ζάχαρη) ανακατεύοντας πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ΜΕΙΓΜΑ Γ' (αλεύρι και το κακάο) κοσκινισμένα ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Τέλος, προσθέτουμε επιπλέον την σοκολάτα και το καρύδι, τα ανακατεύουμε για πολύ λίγο στο μείγμα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. γλυκόζη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΚΑΝΑΖ:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε αργά-αργά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και ρίχνουμε και την γλυκόζη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ:

Παίρνουμε τσέρκια διάμετρο 10. Βάζουμε λαδόκολλα και στο πλαϊνό μέρος αλλά και στην βάση κάτω. Κόβουμε 50γρ cookies soft και το απλώνουμε στον πάτο του τσερκιού και μετά ρίχνουμε την ποσότητα που θέλουμε από brownies. 

Ψήνουμε για 18' σε αερόφουρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Ντεκοράρουμε με γκανάζ σοκολάτας και oreo.

Καλή σας απόλαυση!!


Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...