ΒRΟΟΚΙΕS (COOKIE BROWNIES)

2021-03-26

Χαράλαμπος Καββαδίας
Τεχνικός ζαχαροπλαστικής


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ COOKIES SOFT:

Α' ΜΕΙΓΜΑ

300 γρ. βούτυρο αγελάδος

280 γρ. καστανή ζάχαρη

230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Β'ΜΕΙΓΜΑ

2 μεγάλα αβγά

3 πρέζες βανίλια

Γ΄ΜΕΙΓΜΑ

480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ

1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

450 γρ. σοκολάτα σταγόνες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά με την βοήθεια του φτερού, μέχρι να έχετε ένα πολύ άσπρο και αφράτο μίγμα. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά μέσα στο ΜΕΙΓΜΑ Α' και μετά τις βανίλιες. Παράλληλα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Γ' και χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ Γ' ΣΤΟ Α+Β'.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ BROWNIES:

A' ΜΕΙΓΜΑ

80 γρ. βούτυρο

400 γρ. κουβερτούρα

Β' ΜΕΙΓΜΑ

300 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Γ' ΜΕΙΓΜΑ

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

80 γρ. καρυδι μετρια κομμενο

80 γρ. σταγονες σοκολατας

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C στον αέρα. Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα Το ΜΕΙΓΜΑ Β'( ζάχαρη) ανακατεύοντας πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ΜΕΙΓΜΑ Γ' (αλεύρι και το κακάο) κοσκινισμένα ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Τέλος, προσθέτουμε επιπλέον την σοκολάτα και το καρύδι, τα ανακατεύουμε για πολύ λίγο στο μείγμα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. γλυκόζη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΚΑΝΑΖ:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε αργά-αργά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και ρίχνουμε και την γλυκόζη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ:

Παίρνουμε τσέρκια διάμετρο 10. Βάζουμε λαδόκολλα και στο πλαϊνό μέρος αλλά και στην βάση κάτω. Κόβουμε 50γρ cookies soft και το απλώνουμε στον πάτο του τσερκιού και μετά ρίχνουμε την ποσότητα που θέλουμε από brownies. 

Ψήνουμε για 18' σε αερόφουρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Ντεκοράρουμε με γκανάζ σοκολάτας και oreo.

Καλή σας απόλαυση!!


Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...