Τουρισμός: Σε τρεις φάσεις θα γίνει το άνοιγμα ξενοδοχείων

2021-04-10

Σε τρία κύματα πρόκειται να ανοίξουν φέτος τα ξενοδοχεία τους όσοι επιχειρηματίες αποφασίσουν τελικά να τα λειτουργήσουν. Σε ποιο κύμα θα ενταχθεί το κάθε ξενοδοχείο εξαρτάται από την αγορά από την οποία ελκύει πελάτες, αν δηλαδή απευθύνεται σε Ελληνες ή ξένους ταξιδιώτες, και από το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ των ελληνικών νομών. Αυτονόητα, καθοριστικές θα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης και, βέβαια, η εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και η επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες.Το πρώτο και ηπιότερο κύμα θα ξεκινήσει στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς στις 29 Απριλίου σχεδιάζουν να ανοίξουν ορισμένα μεγάλα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε πελατεία που βρίσκεται κοντά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταξύ άλλων αποτελούν το ξενοδοχείο Sani στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το Cape Sounio στην Αττική. Τα ξενοδοχεία αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν αξιόλογη πληρότητα με πελατεία από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα, και ακόμα καλύτερη εάν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, πληροφορείται αρμοδίως η «Κ».

Αλλες περιπτώσεις ξενοδοχείων που θα είναι ανοιχτά το Πάσχα είναι αυτές σαν του Αστέρα Βουλιαγμένης, που ούτως ή άλλως όμως είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας. Στα ξενοδοχεία αυτά μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση, εφόσον επιτρέπεται να μετακινηθεί από την κατοικία του σε αυτά, και λαμβάνοντας μήνυμα στο κινητό του που βεβαιώνει την κράτηση να κατευθυνθεί προς τα εκεί. Επιπλέον, ορισμένα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας είναι ήδη ανοιχτά, όπως ένα του ομίλου Μήτση στη Ρόδο και ένα της Grecotel στην Κυλλήνη. Αυτά φιλοξενούν ως επί το πλείστον Ελληνες αλλά και αλλοδαπούς τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα κατόπιν σχετικών διμερών συμφωνιών. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη επιτραπεί η εβδομαδιαία έλευση έως 10.000 Ισραηλινών και 4.000 Ρώσων. Αλλα ξενοδοχεία που δεν έχουν κοντά τους μεγάλες αγορές όπως, για παράδειγμα, το Costa Navarino στη Μεσσηνία, θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις ανάλογα με το αν θα επιτραπούν ή όχι οι μετακινήσεις, αλλά και με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, τα ξενοδοχεία αυτά, όπως και όλα όσα ανοίξουν, θα ακολουθήσουν αυστηρά τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρωτόκολλα που υιοθετήθηκαν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα από πέρυσι, και σε περιπτώσεις με ακόμα αυστηρότερους κανόνες που εφαρμόζουν τα ίδια, όπως για παράδειγμα το αρνητικό τεστ για όλους τους επισκέπτες τους.

Δείτε περισσότερα στο mykonosvoice.gr


Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...