Τι αλλάζει στο ταξίδι με πλοία και αεροπλάνα από 13 Σεπτέμβρη

2021-08-25

Μία αλλαγή δεδομένων θα παρουσιαστεί από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 22 Μαρτίου 2022 σε ότι αφορά τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα από και προς τα νησιά.
Για τους εμβολιασμένους δεν τίθεται κανένας περιορισμός, εκτός από τη χρήση μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η οποία είναι υποχρεωτική για όλους.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους από 12 ετών και πάνω, θα είναι υποχρεωτική η προσκόμιση rapid test μέχρι και 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Η διαφορά είναι ότι το rapid test δεν επιτρέπεται πλέον να διενεργείται σε δημόσιες δομές, αλλά αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγωνιστικά κέντρα με οριζόντια τιμή 10 ευρώ και με το κόστος να επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.

Τέλος, οι ανήλικοι από 5 έως 12 ετών θα επιβιβάζονται στα πλοία με δωρεάν self test. 

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Μύκονος εμφάνιζε σταθερά 30% αύξηση στα κρούσματα κάθε εβδομάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί παραμένουν λίγες ημέρες για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν.