Τα λάθη που οι περισσότεροι κάνουν σε μια σχέση

2021-02-07

Κείμενο: Αθηνά Καστριτσέα


Όταν είμαστε σε μία σχέση, λίγο ή πολύ επηρεαζόμαστε και πράττουμε από τα λόγια των άλλων και του συντρόφου μας.

Παρακάτω θα δούμε μαζί κάποια από τα λάθη που οι περισσότεροι κάνουν σε μια σχέση...

Το " θύμα", συνήθως, είναι γένος θηλυκού γιατί οι γυναίκες, είναι ένα βήμα πιο ευάλωτες από το αντρικό φύλλο, παρόλα αυτά έχουμε δει και περιστατικά αντάξια από άντρες θύματα.

Συμβιβαζόμαστε με τα θέλω του άλλου.

Αρκετές είναι οι φορές, που συμβιβαζόμαστε με καταστάσεις που μας πιέζουν, χωρίς να προσπαθήσουμε να τις αποτρέψουμε, διότι θεωρούμε όχι απαραίτητα οτι αυτό είναι το σωστό, απλά είναι το πιο "βολικό".

Βάζουμε σε δεύτερη μοίρα το "Εγώ" μας , και καταπιέζουμε τα "θέλω" μας, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το ξέσπασμα σε νεύρα και θυμό!

Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά, αλλά σίγουρα με την καταπίεση, δεν έζησε ποτέ κανείς ευτυχισμένος. Οπότε όσοι ζουν κάτω από αυτόν τρόπο σχέσης, καλό θα ήταν να επανεξετάσουν την κατάσταση, και να δουν προς τα που οδεύει όλο αυτό.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ένας ερωτευμένος άνθρωπος δεν βλέπει τα πράγματα ως έχουν και ο κύριος φόβος του είναι η μοναξιά.

Επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Το ανθρώπινο ον, έχει μάθει να επιβιώνει και να συμβιώνει κάτω από αντίξοες συνθήκες διαβίωσης. Ο περίγυρός μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας. Θέλοντας ή μη, η οικογένεια και οι φίλοι (τους οποίους εμείς διαλέγουμε) έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας, καθώς καθορίζουν το 85% των σκέψεων μας. Η επιρροή  μπορεί ακόμα και να γίνει υποσυνείδητα, καθώς αρκετές είναι εκείνες οι φορές που πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει κακές και άσχημες σκέψεις.

Η ευτυχία του ανθρώπου καθορίζεται από το πως τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του. Αν για παράδειγμα, κάποια κοπέλα έχει μια σχέση που δεν εγκρίνου οι φίλες της, θα την επηρεάσουν σίγουρα αρνητικά, προσπαθώντας να μετατρέψουν  τον έρωτα σε μίσος.

Πότε βρισκόμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι φίλοι ή η οικογένεια, μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο, θα το πούμε αναλυτικά σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα μας. Κρατήστε μόνο το ότι καλό θα είναι σίγουρα μια δεύτερη γνώμη, διότι οι γύρω ίσως βλέπουν ή γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει να μάθετε να ακούτε τον σύντροφό σας και να συζητάτε για τα προβλήματα της σχέσης και να προσπαθήσετε να τα λύσετε μαζί. Το "μαζί" πάντα είναι πιο ισχυρό, γιατί ακόμα κι αν έχετε φτάσει σε επίπεδο χωρισμού και διάλυσης, μπορείτε κατά αυτόν τον τρόπο να δώσετε μια ευκαιρία για επανασύνδεση, καθώς η απόφαση θα βγει από κοινού.

Η αγάπη δεν μετριέται με το χρήμα.

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε στην πιο παράξενη εποχή και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν φτάσει σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Τι θέλω να πω με αυτό; Εννοώντας, λοιπόν, ότι βάση των όσων βλέπουμε στα social, όλοι θέλουν να δείχνουν πως διαθέτουν μια οικονομική ευχέρεια και ανεξαρτησία. 

Μην μπερδεύεστε! Ευτυχία δεν είναι τα ακριβά ρούχα, κοσμήματα, ξενοδοχεία κλπ. Όλα αυτά είναι fake χωρίς την αγάπη! Να εύχεστε να έχετε έναν άνθρωπο δίπλα σας που να σας αγαπάει, να σας φροντίζει και να σας κάνει να χαμογελάτε. 

Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες, και θα μιλήσω γι αυτό ως εκπρόσωπος,  είναι ότι περιμένουν τον "πρίγκιπα του παραμυθιού".. τον τέλειο άντρα! Κορίτσια μην ξεγιελιέστε! Δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας! Υπάρχει, όμως, ο άντρας που θα γίνει τέλειος για εσάς με την αγάπη σας.

Δίνουμε περιμένοντας αντάλλαγμα.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Ο σύντροφος δεν είναι "αναγκασμένος" να ανταποδώσει.. Βέβαια, αυτό το σενάριο και πάλι είναι λάθος. Σε μια σχέση δεν μπορεί να δίνει μόνο ο ένας, ούτε η ζυγαριά να γέρνει πιο πολύ σε κάποιον. Σίγουρα λίγο ίσως ναι, όμως για μια υγιή σχέση θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ισότητα. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το πρότυπο του σωστού άντρα, gentleman. Τα αισθήματα που θα δώσεις είναι πιο ισχυρά από τα υλικά αγαθά και έτσι η ζυγαριά τείνει να ισοβαθμίσει και πάλι, με κοινή θέληση, κοινό πάθος και κοινό ενθουσιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον άνθρωπο που θα διαλέξετε για σύντροφό σας, πρέπει να απαιτήσετε σεβασμό και ειλικρίνεια. Είναι τα δυο βασικά συστατικά που συμβάλουν σε μια σωστή σχέση. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται! Η ζήλεια, πρέπει να υπάρχει γιατί χωρίς αυτή χάνετε το πάθος, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό  γιατί μετατρέπεται σε παθολογική και γίνεται η καταπίεση που σκοτώνει τη σχέση.

Τα ΟΧΙ σε μια σχέση.

  • ΟΧΙ στον έλεγχο κινητών.
  • ΟΧΙ στον εγκλωβισμό του σύντροφό σας.
  • ΟΧΙ στην καταπίεση.
  • ΟΧΙ στην εξάρτηση από αυτόν.

Τα ΝΑΙ σε μια σχέση.

  • ΝΑΙ  και σεβασμό στην προσωπική ζωή του συντρόφου σας.
  • Δώστε χώρο στη σχέση σας να αναπνεύσει!

Η βία είναι ότι χειρότερο, όχι μόνο στις σχέσεις των ανθρώπων, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο γι αυτό το κεφάλαιο, καθώς έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Τέλος, να θυμάστε, οι γραμμές των ζωών σας πρέπει να είναι μια και όχι δύο παράλληλες... Αλλιώς  ίσως κάποια στιγμή  έρθουν σε σύγκρουση ή  απομακρυνθούν! 
Υπάρχουν διάφορα κολπάκια ομορφιάς που μπορούν να κάνουν τις βλεφαρίδες σου πιο εντυπωσιακές. Είναι πανεύκολα και έχουν να κάνουν με το πως βάζεις το μακιγιάζ σου, συγκεκριμένα με το πως βάζεις τη μάσκαρα.

Η αμέλεια της σωματικής μας κατάστασης οδηγεί σε πεσμένη ψυχολογία και κακή διάθεση. Ακόμα κι αν βαριόμαστε να κάνουμε γυμναστική -ναι, συμβαίνει σε πολλούς-, υπάρχουν σήμερα σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι και τεχνικές ώστε να μας φανεί κατά τι πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία άσκησης.

Πόσο συχνά νιώθεις ότι θέλεις να "βάλεις στο στόμα σου" γιατί έχεις μια λιγούρα; Συνήθως αυτή η ακατανίκητη επιθυμία, πιο συχνά για κάτι γλυκό, εμφανίζεται το απόγευμα, λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό ή και το βράδυ. Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει αρκετές φορές να διηγούνται φίλοι και γνωστοί πως ξύπνησαν μέσα στη νύχτα και κατευθύνθηκαν στο...