Πατάτες ογκρατέν με γαλοπούλα: Tο πιο εύκολο και ιδανικό συνοδευτικό.

2021-03-09

Από την Μαρία Γεωργίου


Υλικά:

•1.5 κιλό πατατες

•300ml κρέμα γάλακτος

•300ml γάλα

•150γρ. γραβιέρα τριμμένη 

•γαλοπούλα

•αλάτι

•πιπέρι   

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε έτσι ώστε να πάρουν χρώμα. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις πατάτες ακουμπώντας την μια πάνω στην άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε όση γαλοπούλα έχουμε κόψει και την τριμμένη γραβιέρα(από πάνω). Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο το  και το αφαιρούμε μισή ώρα πριν το τέλος. 

ΤIPΜπορείτε να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε στη θέση την γαλοπούλας, αναλόγως με τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

ΤIP 2: Αν ακολουθείτε μια πιο υγιεινή διατροφή χρησιμοποιείστε βραστές πατάτες, έναντι των τηγανιτών.


Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...