Πατάτες ογκρατέν με γαλοπούλα: Tο πιο εύκολο και ιδανικό συνοδευτικό.

2021-03-09

Από την Μαρία Γεωργίου


Υλικά:

•1.5 κιλό πατατες

•300ml κρέμα γάλακτος

•300ml γάλα

•150γρ. γραβιέρα τριμμένη 

•γαλοπούλα

•αλάτι

•πιπέρι   

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε έτσι ώστε να πάρουν χρώμα. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις πατάτες ακουμπώντας την μια πάνω στην άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε όση γαλοπούλα έχουμε κόψει και την τριμμένη γραβιέρα(από πάνω). Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο το  και το αφαιρούμε μισή ώρα πριν το τέλος. 

ΤIPΜπορείτε να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε στη θέση την γαλοπούλας, αναλόγως με τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

ΤIP 2: Αν ακολουθείτε μια πιο υγιεινή διατροφή χρησιμοποιείστε βραστές πατάτες, έναντι των τηγανιτών.


Η αμέλεια της σωματικής μας κατάστασης οδηγεί σε πεσμένη ψυχολογία και κακή διάθεση. Ακόμα κι αν βαριόμαστε να κάνουμε γυμναστική -ναι, συμβαίνει σε πολλούς-, υπάρχουν σήμερα σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι και τεχνικές ώστε να μας φανεί κατά τι πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία άσκησης.

Πόσο συχνά νιώθεις ότι θέλεις να "βάλεις στο στόμα σου" γιατί έχεις μια λιγούρα; Συνήθως αυτή η ακατανίκητη επιθυμία, πιο συχνά για κάτι γλυκό, εμφανίζεται το απόγευμα, λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό ή και το βράδυ. Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει αρκετές φορές να διηγούνται φίλοι και γνωστοί πως ξύπνησαν μέσα στη νύχτα και κατευθύνθηκαν στο...

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.