Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: «Ήμουν στη μαύρη λίστα εκτέλεσης των Ταλιμπάν, σκότωσαν τον πατέρα μου»

2021-08-25

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 29χρονης Αφγανής Ζαρίφα Γκαφάρι, της πρώτης γυναίκας που έγινε δήμαρχος στο Αφγανιστάν και η οποία πρόλαβε να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς οι Ταλιμπάν έχουν κάνει τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος της και έχουν σκοτώσει τον πατέρα της.

Μιλώντας στο Open η Ζαρίφα Γκαφάρι είπε πως «ήμουν στόχος των Ταλιμπαν. Ήμουν στη μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για μένα είναι πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου, μου έδωσε ζωή, αλλά η χώρα μου, μου έδωσε ιδανικά και αξίες για να προχωρήσω. Αποφάσισα να φύγω για να μπορώ να υψώσω τη φωνή μου, από το να σκοτωθώ».

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή των γυναικών όλης της χώρας που δεν μπορούν να μιλήσουν. Είμαι εδώ για να υψώσω την σημαία των σκέψεων τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω τη ματωμένη πατρίδα μου», λέει η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι.

Δείτε περισσότερα: newsbeast.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.