Στέρεψε από νερό η Μύκονος – Αδειάζουν και οι πισίνες

2021-08-16

Έκκληση σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες να κάνουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία στο νερό κάνουν οι Αρχές στη Μύκονο αφού σε σχέση με το 2019 καταγράφηκε αύξηση άνω του 30% στην κατανάλωση νερού.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γίνονται υπερχρεώσεις στα βυτία της τάξεως ακόμη και των 150 ευρώ το ένα, ενώ το 2019 το κόστος για κάθε γέμισμα δεν ξεπερνούσε τα 60 ευρώ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέχρι και βυτιοφόρα νερού από την Τήνο έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί.

Η έντονη ανησυχία που υπάρχει για την ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης οδηγεί σε άδειασμα των πισινών σε βίλες αλλά και ξενοδοχεία, ενώ στο παζλ των προβλημάτων της Μυκόνου προστέθηκε και το κομμάτι της σοβαρής μείωσης πηγών των υδροπωλητών, κάποιοι εκ των οποίων υπερχρεώνουν τωρα τους ιδιοκτήτες πισίνων για το γέμισμά τους.

Δείτε περισσότερα: indicator.gr

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...