Πότε θα έρθει το εμβόλιο στη Μύκονο

2020-12-28

Χθες έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Αθήνα. Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε. Ακολούθησε, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σήμερα θα εμβολιαστεί και ο Αλέξης Τσίπρας ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Φώφη Γεννηματά. Επίσης, σήμερα τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουν και σε άλλες περιοχές για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ενημερώνονται μέσα στην εβδομάδα οι Κυκλάδες

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα ενημερωθεί τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όσο και οι υπόλοιπες μονάδες υγείας του νομού για την ακριβή ημερομηνία την οποία θα φτάσουν τα εμβόλια στις Κυκλάδες προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα, δηλαδή στις αρχές του νέου έτους.

Προτεραιότητα θα έχει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό το οποίο εργάζεται στις μονάδες υγείας των νησιών, καθώς και οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού με πρώτους αυτούς οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

see more: mykonosvoice.gr