Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός..

2021-03-21

Κείμενο:  Αθηνά Καστριτσέα


Ζούμε στην εποχή του φαίνεσθαι και της δηθενιάς. Τα πιο ψεύτικα χρόνια που δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να συγκριθούν με εκείνες τις εποχές, που η τεχνολογία ήταν μηδαμινή. Με τις μαγικές εκείνες στιγμές που αγωνιούσες πάνω από ένα σταθερό τηλέφωνο ή ένα γράμμα από τον ταχυδρόμο. Τότε που κανείς δεν γνώριζε που είσαι και δεν υπήρχαν mail και chat για να αλληλογραφήσεις. Που έβλεπες τον μεγάλο σου έρωτα στον δρόμο και η καρδιά σου χτυπούσε δυνατά... Δεν ήξερες τίποτα! Ξεροστάλιαζες κάτω από το σπίτι ή από τη δουλειά του για μια μόνο ματιά...

Τα χρόνια εκείνα που οι αφιερώσεις γίνονταν από το ραδιόφωνο ή από καντάδες. Τα παιδιά έπαιζαν ακόμα στις αλάνες και οι φωτογραφίες ήταν αναμνήσεις ζωής γεμάτες νόημα τραβηγμένες με μια παλιά φωτογραφική μηχανή με φίλμ.

Αυτά, χάθηκαν πια, και αν είσαι κλασσικός και θέλεις να κρατήσεις τη μαγεία εκείνης της εποχής σε χαρακτηρίζουν παλιακό και απολίτιστο.

Μόνο φώτα, στόρυ, φωτογραφίες και "λεφτά" αισθήματα. Πλέον, η γνώμη του κόσμου μετράει περισσότερο από τα πάντα! Ζεις για την "εικόνα" και ξεχνάς ότι ζεις... Η ζωή φεύγει, τα χρόνια περνούν κι εσύ απλά σαν να αναπνέεις μέσα από μια φωτογραφία...

Τι γίνεται όμως όταν σβήνουν τα φώτα; Άπειρα τα παραδείγματα γνωστών και φίλων με διπρόσωπες ζωές. Ζευγάρια που στον φακό μοιάζουν ευτυχισμένα, ζώντας μια ιδανική και παραμυθένια ζωή στις φωτογραφίες, και στην καθημερινότητά τους είναι μέσα στην μιζέρια και στην ιδιοτροπία. 

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πια... Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα... 

Στο τέλος όμως τι μετράει, όταν θα κάνεις τον απολογισμό σου; 

Η ζωή είναι ένα μεγάλο δώρο και είναι κρίμα να την ζεις πίσω από μια οθόνη... 

 Ζήσε με πάθος και χαμογέλα!Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...