Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μυκόνου μέσω τηλεδιάσκεψης

2020-05-20

Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


-Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς.

-Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων, για την ενίσχυση της δομής «Βοήθεια στο σπίτι».

-Παραχώρηση Μύλου του Δήμου Μυκόνου για τη φιλοξενία αρχαιολογικής έκθεσης και τη διαμόρφωσή του σε επισκέψιμο, είναι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν.

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου και με αφορμή την έκδοση της από 15-05-2020 ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας Φτελιάς αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με κύριο αίτημα τη διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και την προστασία του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στη συγκεκριμένη περιοχή

. Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη επιστολή να σταλεί στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με κοινοποίηση προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και τους Βουλευτές των Κυκλάδων. Επισημαίνεται ότι ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε και το 2017, έπειτα από την έγκριση από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων με την υπογραφή μάλιστα της τότε υπουργού Πολιτισμού προς την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας να προχωρήσει στην παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας.

Δείτε περισσότερα στο mykonosdaily.gr