Όχι στη Βία – Όχι στο Διχασμό λέει ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου

2021-03-11

Θύμα ο ίδιος της τυφλής βίας στο παρελθόν ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου στέλνει το δικό του μήνυμα για όσα συμβαίνουν τελευταία:

«... Όλα καλά τα καμε ο Αλλάχ, όλα...μα μια μέρα βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά και έπλασε το Ρωμιό, μα ευτύς ως τον είδε, το μετάνιωσε.. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι!
«Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα ας πιάσω τώρα να κάμω τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του».

Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, τα μάλαξε καλά καλά, έφτιαξε τον Τούρκο. Κι ευτύς χωρίς να χασομεράει, βάνει σ' ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν απ΄ το πρωί ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε κάτω τον άλλον μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος.«Ο διάολος να με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι..τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι! Τι να κάμω;» όλη τη νύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης..
Μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του: » Βρήκα ! Βρήκα ! » φώναξε, και έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά κι έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό και τους έβαλε στο ταψί και τους δυο να παλέψουν.
Άρχισε το πάλεμα, τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος, μπηχτές ο ένας, μπηχτές και ο άλλος... Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξαναέπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν....κι ακόμα παλεύουν! Κι έτσι ο κόσμος Μπραϊμάκι μου, βρήκε την ησυχία του....

Απόσπασμα από το βιβλίο
«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»
Νίκος Καζαντζάκης

Άλλη μια φορά διχαζόμαστε
Άλλη μια φορά σκοτωνόμαστε
Άλλη μια φορά θρηνούμε θύματα

Ας βάλουμε τέλος στον κύκλο της βίας !
Μιλτιάδης Ατζαμόγλου

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε έτσι ώστε να πάρουν χρώμα. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις πατάτες ακουμπώντας την μια πάνω στην άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε όση γαλοπούλα έχουμε...

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...