Νέα αναστάτωση στη Μύκονο: Γέμισαν πάλι με λύματα παραλίες και βίλες

2021-09-21

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Ύστερα λοιπόν από ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε το καλοκαίρι, οι ντόπιοι και οι τουρίστες στην παραλία του Πλατύ Γυαλού αντίκρισαν απίστευτες εικόνες, καθώς απόβλητα ήρθαν στην επιφάνεια και κατέληξαν στη θάλασσα

Το πρόβλημα προκλήθηκε, επειδή ξεχείλισε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜ.

Σύμφωνα με υπάλληλο εστιατορίου της περιοχής, τον οποίο επικαλείται το mykonoslive.tv, η πλαζ ήταν γεμάτη από κόσμο και άδειασε, καθώς υψώθηκε κόκκινη σημαία και απαγορεύτηκε η κολύμβηση.

Παρόμοιο περιστατικό με διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες και στο Γλυφάδι Αλεομάνδρας. Καθώς έσπασαν αγωγοί αποχέτευσης, η θάλασσα και πολυτελείς βίλες στην περιοχή Κόστα Ήλιος γέμισαν με απόβλητα.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, λόγω της υπερβολικής -και σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετης- δόμησης, σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, το αποχετευτικό δίκτυο δέχεται μεγάλο φορτίο, με αποτέλεσμα να φτάνει στα όριά του.

Δείτε το video από το MykonosliveTv : sputniknews.gr

Στο Καθολικό της εν Άνω Μερά Μυκόνου Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε σήμερα το πρωί ο όρθρος και η εναρκτήρια Ακολουθία των Εγκαινίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', μετά το πέρας της οποίας τα ιερά Λείψανα μετεφέρθησαν λιτανευτικώς προς τον εγκαινιασθησόμενο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου συνεχίσθηκε και...