Μύκονος: Πρώτη στον εμβολιασμό αλλά… πορτοκαλί!

2021-10-22

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Μύκονος εμφάνιζε σταθερά 30% αύξηση στα κρούσματα κάθε εβδομάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί παραμένουν λίγες ημέρες για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν.

 Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν κάτω από σκληρές συνθήκες και ωράρια, δίχως ρεπό ή αργία για έξι μήνες. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, καθώς πριν ταξιδέψουν στο νησί για σεζόν είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν ήρθε η ώρα να κάνουν τη δεύτερη δόση, θα έπρεπε ή να πάνε στη Σύρο και να διανυκτερεύσουν, ή στον τόπο καταγωγής τους, όπου είχαν κάνει και την πρώτη δόση, διότι στη Μύκονο, όπως και στα περισσότερα νησιά, δεν δημιουργήθηκε ποτέ εμβολιαστική γραμμή για το AstraZeneca.

Δείτε περισσότερα: protagon.gr 

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.