Μύκονος: Οι οικονομικές επιπτώσεις από τον ένα χρόνο πανδημίας

2021-05-18

Αν και για δεκαετίες ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς, μια κρίση σαν αυτή που επικρατεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο δε γίνεται να μην αφήσει έντονο το στίγμα της σε μια οικονομία σαν αυτή της Μυκόνου.

Το τελευταίο έτος δεν ήταν λίγες οι επιχειρήσεις που δυσκολεύθηκαν πολύ να τα βγάλουν πέρα. Μιλώντας στο euronews, ο ξενοδόχος Ανδρέας Φιορεντίνος προβλέπει αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του τουρισμού: «Πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο ή τρεις κακές σεζόν. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχαμε μια πολύ θετική περίοδο δέκα ετών με συνεχή ανάπτυξη. Νομίζω πως από εδώ και στο εξής όροι όπως βιώσιμη ανάπτυξη, αειφόρος ανάπτυξη, φέρουσα ικανότητα θα μπουν στο επιχειρείν του νησιού και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά - πιο ποιοτικά κατά τη δική μου άποψη».Ξενοδοχεία και εστιατόρια στη Μύκονο επλήγησαν καίρια από την πανδημία και είδαν μεγάλες απώλειες. Όμως το νησί είναι επίσης διάσημο για τα beach club του και τα ολοήμερα πάρτι του. Το Super Paradise είναι παγκοσμίως γνωστό. Όμως η περυσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως λέει στο euronews ο διευθυντής του Δημήτρης Γραμμένος, «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα για όλους, και για τους επιχειρηματίες και για τους εργαζομένους. Όσον αφορά στο κομμάτι της αβεβαιότητας για τη σεζόν που διανύουμε τώρα, υπήρχε μια μερίδα του προσωπικού που ενδεχομένως μπορεί και να κινήθηκε σε άλλους τομείς πέραν της φιλοξενίας, της εστίασης και εν γένει του τουρισμού».

Δείτε περισσότερα gr.euronews.com

Αποστολή στη Μύκονο: Γιάννης Καράγιωργας

Κάμερα, μοντάζ: Γιάννης Δόλας


Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...