Μύκονος: Έσβησαν τα φουγάρα της ΔΕΗ

2021-04-15

Σε τέσσερα νησιά μεταξύ των οποίων και στη Μύκονο έσβησαν τα φουγάρα

Οι ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο (φωτ.) και Μύκονο δεν θα παραμείνουν ούτε ως εφεδρικές, καθώς η ΡΑΕ απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.Τον δρόμο της οριστικής απόσυρσης, που ξεκίνησαν πρώτες οι λιγνιτικές μονάδες, παίρνουν και οι ντιζελομονάδες παραγωγής της ΔΕΗ στα νησιά.Τα πρώτα μάλιστα φουγάρα των αυτόνομων σταθμών παραγωγής που λειτουργεί η ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των μη διασυνδεδεμένων νησιών έσβησαν σε Σύρο, Πάρο, Νάξο και Μύκονο. Θα ακολουθήσουν μέσα στη διετία 2023-2024 οι σταθμοί στα νησιά Σέριφος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σαντορίνη.

Ο δρόμος για την απανθρακοποίηση των νησιών άνοιξε με τα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) επενδύοντας συνολικά 4,3 δισ. ευρώ με ορίζοντα το 2030. Τα οφέλη από την ολοκλήρωση των πρώτων διασυνδέσεων δεν περιορίζονται στους κατοίκους των νησιών αλλά επεκτείνονται στο σύνολο των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας, οι οποίοι μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) πληρώνουν το ακριβό κόστος ρεύματος για την ηλεκτροδότηση των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Δείτε περισσότερα στο mykonosvoice.gr


" Τα πάντα είναι συνδεδεμένα. Αν μπορούσες να αλλάξεις έστω κι ένα απειροελάχιστο μόριο του εαυτού σου, η αλλαγή θα επεκτανόταν σε όλο το Είναι σου, και το σύμπαν θα άλλαζε οριστικά. Αλλά, το να αλλάξεις αυτό το ελάχιστο μόριο στην ύπαρξη σου είναι σαν να καταπίνεις ωκεανούς ή να μετακινείς όρη στον κόσμo των συμβάντων"

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...