Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία στα σχολεία Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

2021-10-13

Πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν το πρωί της Δευτέρας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για το σύστημα αξιολόγησης το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. Το πανελλαδικό ποσοστό συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπέρασε το 70%. Η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη και στα νησιά των Κυκλάδων. Μάλιστα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργιακή κινητοποίηση έφτασε το 80%.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από αρκετές περιοχές της χώρας στις οποίες πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες εκπαιδευτικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Βόλος, Πύργος, Κόρινθος, Ναύπλιο, Χαλκίδα, Γιάννενα, Άρτα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σάμο, κλπ) έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί.

Δείτε περισσότερα: cyclades24.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.