Κίνα: Ανακαλύφθηκαν δεινόσαυροι στο μέγεθος της γαλάζιας φάλαινας

2021-08-13

Την ανακάλυψη δύο νέων, γιγαντιαίων ειδών δεινοσαύρων στην περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας επιβεβαιώνουν επιστήμονες με νέα έρευνά τους.
Οι ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας δημοσίευσαν τα ευρήματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση Scientific Reports. Τα απολιθώματα χρονολογούνται από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο, περίπου 120.000.000-130.000.000 χρόνια πριν.

 Πρόκειται, όπως μετέδωσε το CNN, για κάποια από τα πρώτα σπονδυλωτά που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και έχουν μέγεθος τόσο, όσο η γαλάζια φάλαινα.
Τα απολιθώματα που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Σιντσιάνγκ και το λεκανοπέδιο Τουρπάν-Χαμί, περιλαμβάνουν οστά πτερόσαυρων, αυγά και έμβρυαμ καθώς και κομμάτια σπονδύλων.


Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα δύο είδη που ανακαλύφθηκαν, προέρχονταν από άγνωστα μέχρι πρότινος είδη, που ονόμασαν Silutitan sinensis (το «silu» σημαίνει «δρόμος του μεταξιού» στα μανδαρίνικα) και «Hamititan xinjiangensis» (με αναφορά στην τοποθεσία εντοπισμού του). Και οι δύο επιστημονικές ονομασίες περιέχουν την ελληνική λέξη «titan», για να περιγράψουν το μέγεθός τους.

Δείτε περισσότερα: protothema.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Μύκονος εμφάνιζε σταθερά 30% αύξηση στα κρούσματα κάθε εβδομάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί παραμένουν λίγες ημέρες για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν.