Κίνα: Ανακαλύφθηκαν δεινόσαυροι στο μέγεθος της γαλάζιας φάλαινας

2021-08-13

Την ανακάλυψη δύο νέων, γιγαντιαίων ειδών δεινοσαύρων στην περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας επιβεβαιώνουν επιστήμονες με νέα έρευνά τους.
Οι ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας δημοσίευσαν τα ευρήματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση Scientific Reports. Τα απολιθώματα χρονολογούνται από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο, περίπου 120.000.000-130.000.000 χρόνια πριν.

 Πρόκειται, όπως μετέδωσε το CNN, για κάποια από τα πρώτα σπονδυλωτά που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και έχουν μέγεθος τόσο, όσο η γαλάζια φάλαινα.
Τα απολιθώματα που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Σιντσιάνγκ και το λεκανοπέδιο Τουρπάν-Χαμί, περιλαμβάνουν οστά πτερόσαυρων, αυγά και έμβρυαμ καθώς και κομμάτια σπονδύλων.


Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα δύο είδη που ανακαλύφθηκαν, προέρχονταν από άγνωστα μέχρι πρότινος είδη, που ονόμασαν Silutitan sinensis (το «silu» σημαίνει «δρόμος του μεταξιού» στα μανδαρίνικα) και «Hamititan xinjiangensis» (με αναφορά στην τοποθεσία εντοπισμού του). Και οι δύο επιστημονικές ονομασίες περιέχουν την ελληνική λέξη «titan», για να περιγράψουν το μέγεθός τους.

Δείτε περισσότερα: protothema.gr

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στην Μύκονο, έρχεται κι αυτό: το παντελόνι με σκίσιμο στα οπίσθια. Ιταλίδα βγήκε βόλτα στα Ματογιάννια φορώντας τζιν που είχε μια μεγάλη τρύπα στον αριστερό γλουτό και όπως ήταν φυσικό τράβηξε πάνω της τα βλέμματα και την κάμερα του Mykonos Live TV.