Καρπούζι και πεπόνι: Πώς βοηθούν στο αδυνάτισμα;

2021-08-12

Tο καρπούζι σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεις (λόγω της πολύ γλυκιάς του γεύσης), είναι ένα τρόφιμο που έχει ελάχιστες θερμίδες. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500 γρ. καρπουζιού δίνει στον οργανισμό 150 περίπου θερμίδες και το καθιστά μια έξοχη πηγή χαμηλο-θερμιδικού σνακ.Σε ενυδατώνει ικανοποιητικά (αποτελείται κατά 92% από νερό), δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα απαραίτητα μηνύματα κορεσμού στον εγκέφαλο σου.

Το πεπόνι θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα του καλοκαιριού με ελάχιστες θερμίδες (περίπου όπως του καρπουζιού). Επιπλέον σου προσφέρει σε μια λογική ποσότητα (περίπου 200 γρ) όλη την βιταμίνη C και βιταμίνη A που χρειάζεσαι. 

Νοσοκομειακός Διαιτολόγος ΓΝΑ Αλεξάνδρα, PhD, Παπαβαγγέλης Χρήστος 

Δείτε περισσότερα: tlife.gr 

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...