Ήξερες οτι δεν πρέπει να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου την ώρα του μπάνιου; O λόγος..

2021-02-06

Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας όσο κάνουμε μπάνιο και μάλιστα να το κάνουμε αυτό για πολλή ώρα. 

Ναι, μπορεί να είναι χαλαρωτικό και απολαυστικό, είναι όμως βλαβερό για το δέρμα μας. Θα σου εξηγήσουμε...

Όση ώρα εσύ ρίχνεις ζεστό νερό στο πρόσωπό σου, αυτό αφυδατώνεται και ταυτόχρονα αποβάλλονται όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου. Αν, μάλιστα, το δέρμα σου είναι εκ φύσεως ξηρό ή λιπαρό και έχεις αυτήν τη συνήθεια, τότε θα γίνει ακόμα πιο ξηρό ή ακόμα πιο λιπαρό, αντίστοιχα.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις; Να ακολουθείς πιστά τη skincare routine σου πριν ή μετά το μπάνιο, να πλένεις με δροσερό νερό το πρόσωπό σου, να απλώνεις τις κρέμες σου και that's it! Όταν είσαι μέσα στο μπάνιο, άσε μόνο το σώμα σου να απολαύσει τις στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Η επιδερμίδα του προσώπου σου καλό είναι να μη συμμετάσχει σε όλο αυτό!

see more: queen.gr


Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.