Interview: Ο πολλά υποσχόμενος λαϊκός τραγουδιστής Θεολόγος Αναγνωστόπουλος

2021-05-21

Από την Κορνηλία Μαυρομάτη


Μαζί μας σήμερα μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα, ένα αρκετά ταλαντούχο νέο παιδί, το οποίο δείχνει να κάνει πολύ μεγάλα βήματα τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας. 

Κοντά μας, λοιπόν, ο Θεολόγος Αναγνωστόπουλος. Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό..

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω αρχικά για την πρόσκληση. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα! Είμαι ο Θεολόγος Αναγνωστόπουλος, είμαι τριάντα ετών μόλις, μουσικός από μικρή ηλικία και επαγγελματίας τραγουδιστής από 14 ετών. Έχω σπουδάσει οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και μουσικολογία.Είμαι καθηγητής μουσικής και φωνητικής, και παίζω 13 μουσικά όργανα. 

Η οικογένεια σου φαίνεται να σε στηρίζει σε όλη σου την προσπάθεια..

Κατάγομαι από μουσική οικογένεια. Όλη η οικογένεια μου είναι μουσικοί και καθηγητές μουσικής. Ο πατέρας μου είναι ιερέας, και Λυκειάρχης αλλά έχει βγεί στην σύνταξη πια, μουσικός και αυτός. Και τα αδέρφια μου όλα τα ίδιο, καθηγητές και αυτοί βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής.

Βρίσκεσαι χρόνια στον χώρο. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για κάποιες συνεργασίες σου που ξεχώρισες;

Από δεκατεσσάρων χρονών ξεκίνησα επαγγελματικά αυτή τη δουλειά, από κάποιες μποάτ και καλοκαίρια σε κάποια πανηγύρια απ' ότι θυμάμαι. Ήταν η αρχή για να αποκτήσω μια μεγάλη εμπειρία. 

Στα χρόνια που πέρασαν έκανα ανοίγματα συναυλιών πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ήταν  ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Μπλε, ο Ζιώγαλας, η Μπάμπαλη και είχα δάσκαλο τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα.

Με λίγα λόγια αποδεικνύεται ότι ήσουν αρκετά συνειδητοποιημένος στα βήματά σου. Δηλαδή, πρώτα ήθελες να αποκτήσεις μια σωστή εμπειρία και μετά να κάνεις το μεγάλο βήμα. Εξού και το μεγάλο "μπαμ" πλέον στις μέρες μας, και η ξαφνική άνοδος.

Αυτό δεν είναι θέμα συνείδησης, αλλά θέμα προσωπικής δουλειάς και αφοσίωσης στον τομέα μου. Απλά όταν τα χρόνια περνάνε και βλέπεις ότι αξίζει αυτό που κάνεις και το υλικό που προσφέρεις στον κόσμο είναι αποδεκτό, τότε πρέπει να έρθει και η στιγμή εκείνη που θα κάνεις το μεγάλο " μπαμ", αν αυτό έχει έρθει για να γίνει! (Δεν το ξέρω ούτε κι εγώ ακόμα, αλλά πάμε προς τα εκεί...)

Η περίοδος της καραντίνας αποδείχθηκε πολύ δημιουργική για εσένα, για ακόμα μια φορά.

Κοίταξε... Η καραντίνα έκανε κακό σε πάρα πολύ κόσμο, σε ολόκληρο τον πλανήτη, και ειδικά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, όπως ξέρουμε όλοι, είναι μια χώρα η οποία έχει υπομείνει πολλές άσχημες καταστάσεις. 

Θεώρησα σωστό στην καραντίνα να κάνω δημιουργικά πράγματα, καθώς πιστεύω ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης, είναι ότι καλύτερο.

Ξεκίνησα να κάνω το " Σ' αγαπώ" στην αρχή. Ένα τραγούδι που ήταν  στίχοι και μουσική δικοί μου. Πήγε και πάει πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια έβγαλα με τους συνεργάτες μου ένα δεκαπεντάλεπτο medley με δικά μου τραγούδια και γνωστών καλλιτεχνών.  Και πριν μια εβδομάδα, βγάλαμε το " Συγνώμη". Μία παραγωγή πολύ μεγάλη, από τις μεγαλύτερες στα ελληνικά δεδομένα, με ένα τραγούδι πάλι δικό μου σε στίχους και μουσική. Έχει ήδη 5.000 προβολές στο youtube.

Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για το φεστιβάλ της Σερβίας και για τα βραβεία που κέρδισες εκεί; 

H Σερβία ήρθε πολύ απρόοπτα στο πρόγραμμά μου. Είχα μια πρόταση από εκεί πριν περίπου δύο μήνες, να συμμετέχω σε ένα φεστιβάλ. Πηγαίνοντας εκεί, με την ιδέα ότι  θα παρουσίαζα απλά την δουλειά μου, διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό φεστιβάλ, αλλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, με πολύ σημαντικά έπαθλα! Κέρδισα το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό και το πρώτο βραβείο ενορχήστρωσης.

Οπότε έρχεται στα πρόθυρα και μια νέα συνεργασία , απ' ότι ακούγεται, με την Σερβία...

Έτσι ακριβώς... Ετοιμάζουμε να κάνουμε μια πολύ δυνατή συνεργασία με ένα Σέρβο τραγουδιστή, πολύ γνωστό στην χώρα του. Ένα τραγούδι ντουέτο, μισό Ελληνικό , μισό Σέρβικο, το οποίο θα κυκλοφορήσει περίπου μέσα στο καλοκαίρι και διάφορες συνεντεύξεις που θα γίνουν εκεί σε Σέρβικο τύπο και τηλεόραση. Το τραγούδι αυτό είναι σε στίχους και μουσική εμένα και του Marko Stojkovic, ο οποίος έχει και την παραγωγή Apolon production στη Σερβία. Ξεκίνησε μια πολύ καλή συνεργασία κι εκεί θα γίνει και το videoclip.

Έχεις επιλέξει μια δική σου ομάδα ανθρώπων. Προσπαθείτε όσο πιο ταπεινά μπορείτε... Είστε πολύ κοντά στον κόσμο και την καθημερινότητα. Η κάθε σας δουλειά περνάει πολύ περισσότερα μηνύματα απ'  ότι έχουμε συνηθίσει, και δείχνει στα νέα παιδιά πως με την θέληση πραγματικά πολλά μπορούν να συμβούν. 

Πως νιώθεις για όλο αυτό που παρέχεις πλέον;

Δεν είναι παροχή... Μετά από κάποια χρόνια σκληρής δουλειάς, το ξαναλέω δεν ξέρω αν είναι η ώρα για το " μπαμ" ή αν έχει έρθει ή αν θα γίνει αυτό. Το ξέρει μόνο ότι ο κόσμος και ενδεχομένως και ο Θεός.

Επέλεξα λίγους ανθρώπους , οι οποίοι κατά τα δικά  μου κριτήρια κατάλαβα ότι κάνουν γι αυτό που θέλω να ετοιμάσω , και στην πορεία αυτοί οι άνθρωποι συνειδητοποίησα ότι πέρα από καλοί συνεργάτες μπορεί να είναι και καλοί φίλοι. Και ίσως πολύ πιο εύκολο να κάνουμε δουλειές και να ετοιμάζουμε πράγματα με τον καιρό πολύ δημιουργικά και ξεχωριστά. Ευελπιστώ στο μέλλον κάθε δουλειά που βγαίνει, όπως έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να τις αγαπήσει ο κόσμος αν όχι όσο τώρα, ίσως και περισσότερο.

Οι συνεργάτες οι οποίοι είναι  στην ομάδα μου είναι:

H Κορνηλία Μαυρομάτη, που γράφει τα σενάρια, τα κείμενα, και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις μου.

O Χριστόφορος Τρούσας , ο οποίος είναι Make-up Artist.Τον θεωρώ πολύτιμο συνεργάτη καθώς εκτός από το styling έχει αρκετές γνώσεις που δεν έχουν άλλοι άνθρωποι στην δουλειά μας γιατί, είναι ταπεινός, είναι γνώστης του αντικειμένου κι έχει κάνει πάρα πολλές δουλειές, οι οποίες δουλειες έχουν αποτέλεσμα την εμπειρία που έχει.

Είναι ο Παναγιώτης Μέγας, ο οποίος είναι ο ηχολήπτης μου στα live μου και έχει και το στούντιο που ηχογραφώ τα τραγούδια μου , το Final Sound. Πολύ καλός φίλος, πολύ καλός μουσικός και πάρα πολύ καλός συνεργάτης, προχωράμε χρόνια μαζί και είναι στην ομάδα πια. Με τιμά με την συνεργασία και της φιλία του.

Είναι ο Aθανάσιος-Δημήτριος Τασσόπουλος  που παίζει μπουζούκι στην ορχήστρα μου. Έχει τον ηχητικό εξοπλισμό (ΑΤ Stage & Studio) με τον οποίο δουλεύω παντού και είναι ένας θεμέλιος λίθος στην δουλειά που κάνω γιατί είναι πάντα δίπλα μου και στέκεται δίπλα μου σε οτιδήποτε συμβαίνει καλό ή κακό, εντός ή εκτός δουλειάς, γιατί είμαστε συνεργάτες και φίλοι τα τελευταία 10 χρόνια.

Είναι η αδερφή μου η Γεωργία Αναγνωστοπούλου, η οποία τραγουδάει στην ορχήστρα μου, βοηθάει στις παραγωγές και γενικότερα συμμετέχει στην ομάδα.

Και η Ελένη Τάγιου, που ασχολείται με την φωτογραφία.

Εκτός από όλα αυτά που μας έχει πει, ετοιμάζεις και κάτι άλλο που να είναι ακόμα στα προσχέδια;

Ναι! Μετά τη Σερβία, λοιπόν, έχουμε ένα νέο videoclip που θα γίνει κάπου τον Αύγουστο ευελπιστούμε, το οποίο θα γίνει μισό στην Σαντορίνη και μισό στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη. Ένα τραγούδι με τσιγγάνικους στίχους και ελληνικούς που θα το τραγουδήσω εγώ, το οποίο ετοιμάζω με έναν καλό φίλο, τον Νίκο τον Μπατζαλή, ο οποίος έχει εκδώσει ένα βιβλίο το οποίο λέγεται Γκόγκι-Μνήμη και την ομάδα μου φυσικά .Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε και συνεργασίες με διάφορα μαγαζιά μόλις ανοίξουν τα πράγματα και ίσως μια περιοδεία μεγάλη στα Βαλκάνια, θα δούμε ακόμα αν θα γίνει αυτό... Σλοβενία, Κροατία , Σερβία και μάλλον τον Σεπτέμβριο θα είμαστε Dubai, για κάποια νέα γυρίσματα, ακόμα δεν το ξέρουμε αυτό.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ανοδικά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου και για όσα μοιράστηκες μαζί  με τους αναγνώστες του  vamosmykonos.gr .

Ευχαριστώ πολύ κι εγώ... Να είστε καλά! Εύχομαι καλή επιτυχία στην δουλειά σας, να είστε πάντα στην πρώτη γραμμή και να έχει όλος ο κόσμος υγεία, ευτυχία και ειρήνη. 


Να δεις κάτι καινούργιο θα ξεκινάει δειλά-δειλά απόψε και το πρωί θα πάρει ορμή να μας φτάσει. Κι εκεί που νομίζαμε πως όλα τελείωσαν...Εκεί θα ξεκινούν από την αρχή λες κι είναι καινούρια. Λες και δεν φύγαμε ποτέ από τη διαδρομή. Λες και κάθε μας λάθος έλαβε συγχώρεση από το σύμπαν και γέμισε τα χθεσινοβραδινά μας όνειρα με ανεξήγητες εξηγήσεις....

Μπορούμε απλά να φύγουμε λίγο από αυτό που νομίζουμε πως βλέπουμε γύρω μας; Να τα μεταφέρουμε όλα για λίγο στα μέτρα μας; Να ξεφύγει το μυαλό μας από ανούσια τοξικότητα, να σταματήσει να υπεραναλύει καταστάσεις και γεγονότα που δεν οδηγούν πουθενά. Να κλείσουμε τα μάτια, να εστιάσουμε στη μελωδία που με τόση αγάπη η φύση μας χαρίζει...

Υπάρχουν διάφορα κολπάκια ομορφιάς που μπορούν να κάνουν τις βλεφαρίδες σου πιο εντυπωσιακές. Είναι πανεύκολα και έχουν να κάνουν με το πως βάζεις το μακιγιάζ σου, συγκεκριμένα με το πως βάζεις τη μάσκαρα.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Μύκονος εμφάνιζε σταθερά 30% αύξηση στα κρούσματα κάθε εβδομάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί παραμένουν λίγες ημέρες για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν.