Η παραλία της Εύβοιας που αλλάζει όψη!

2021-08-28

Η Χρυσή Άμμος είναι μια εκπληκτικής ομορφιάς παραλία η οποία βρίσκεται στο Μαρμάρι και αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες ειδικά για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Είναι μια αμμώδης παραλία μήκους περίπου 300 μέτρων της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολύ ψιλή άμμος.

  Εκτός από αυτό η συγκεκριμένη παραλία έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο. Αλλάζει όψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δε θα την δεις ποτέ με την ίδια όψη.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ο λόγος είναι ότι τα ρεύματα της περιοχής μετακινούν διαρκώς την άμμο μία στα Βόρεια και μια στα Νότια. Με αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει δεκάδες χρόνια η παραλία αλλάζει συνεχώς το σχήμα της και έτσι η Χρυσή Άμμος είναι πάντα νέα σε εμφάνιση και διαμόρφωση.

Δείτε περισσότερα: exploringgreece.tv

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...