Η Μύκονος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις Κυκλάδες

2021-10-12

Στις Κυκλάδες οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 70%. Αυτό βέβαια προκύπτει διότι στο ποσοστό προσμετρούνται και οι πολίτες οι οποίοι έκαναν εμβόλιο σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο των Κυκλάδων, αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει πλέον ξεχωριστά και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων κάθε περιοχής. Στις Κυκλάδες, κατά μέσο όρο είναι λίγο μικρότερο του 70%, ωστόσο είναι μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου και τα νησιά του νομού συγκαταλέγονται στις περιοχές που καταγράφουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι σε ποσοστά πληθυσμού επί των μονίμων κατοίκων βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Θήρας και Μήλου. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται σε Νάξο και Άνδρο.


Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου καταγράφει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων 77,37% με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να φτάνουν στο 75,23%.

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.