Η Johnson & Johnson προτείνει αναμνηστική δόση: Πολλαπλασιάζονται έως και 12 φορές τα αντισώματα

2021-09-22

Μια αναμνηστική δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο φαρμακευτικός όμιλος.


Το σκεύασμα της J&J σχεδιάστηκε στην αρχή ως ένα μονοδοσικό εμβόλιο. Αλλά με μια δεύτερη δόση που χορηγείται σχεδόν δύο μήνες (56 ημέρες) μετά την πρώτη, τα επίπεδα των αντισωμάτων που παρατηρούνται"τετραπλασιάζονται έως εξαπλασιάζονται",σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων της νόσου τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη χορήγηση αυτής της αναμνηστικής δόσης ήταν τότε 75%, και 100% κατά των σοβαρών κρουσμάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε σε αρκετές χώρες, σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Στις ΗΠΑ, η αποτελεσματικότητα κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων (μέτρια έως σοβαρά) ανερχόταν στο 94% με αυτή την αναμνηστική δόση.
Συγκριτικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της αρχικής κλινικής δοκιμής για μια μόνο δόση του εμβολίου, η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στις ΗΠΑ κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων ήταν 70%.

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.