Η εξαφάνιση του Λαέρτη από την Αθήνα, το ταξίδι στη Μύκονο και η θανάσιμη πτώση στη θάλασσα

2020-09-23

Ο Λαέρτης είχε εξαφανιστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Απριλίου του 2019, όταν έφυγε από σπίτι φίλου του με κατεύθυνση το σπίτι του στα Ανω Πατήσια λέγοντας ότι θα πάει με τα πόδια. Όμως, τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου 2019 επιβιβάστηκε στο πλοίο «Θεολόγος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Μύκονος! Ξαφνικά, άγνωστο πώς, μεταξύ Τήνου και Άνδρου βρέθηκε στη θάλασσα. Μια γυναίκα που αποβιβάστηκε στην Τήνο ανέφερε ότι είδε κάποιον να πέφτει από το πλοίο, όμως παρά τις έρευνες με πλωτά και ελικόπτερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Στα τέλη Ιουλίου η θάλασσα είχε ξεβράσει ένα πτώμα σε ιδιαίτερα προχωρημένη σήψη στα βράχια κοντά στην παραλία Χρυσή Αμμος και το μόνο που διακρινόταν ήταν ότι φορούσε μπλε αθλητικά παπούτσια και γκρι φόρμα. Η σορός μεταφέρθηκε αργότερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και μετά τη διενέργεια νεκροτομής και τη λήψη DNA ετάφη στα αζήτητα.

Τι συνέβη, όμως, και ο Λαέρτης που είχε πει το μοιραίο βράδυ πως θα πήγαινε στο σπίτι ενός φίλου του βρέθηκε να ταξιδεύει ξαφνικά, χωρίς να έχει πει τίποτα στους δικούς του όπως συνήθιζε;

Τίποτα δεν προέκυψε που να δικαιολογούσε δολοφονία ή αυτοχειρία, παρά τον χωρισμό του με μια κοπέλα η οποία κατέθεσε διεξοδικά στις Αρχές, χωρίς να μπορεί και η ίδια να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Το παραμικρό δεν προέκυψε και από τον υπόλοιπο κύκλο του νεαρού άνδρα.

Δείτε περισσότερα στο espressonews.gr

 (Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ)