Γεμιστά: The original flavour

2021-03-08

Από την Μαρία Γεωργίου


 Υλικά: 

  • 5 ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2σκ. σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 250gr ρύζι (ειδικό για γεμιστά)
  • 10-12 φύλλα διόσμο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 100ml λάδι 
  • 400gr pumaro
  • 150-200ml χλιαρό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε το καπάκι τους και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές με τα χέρια μας, πλένοντάς τες εσωτερικά έτσι ώστε να τα απομακρύνουμε τελείως. 

Για την γέμιση:

Ρίχνουμε σε ένα multi το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και το κολοκυθάκι και πολτοποιούμε. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Τα βάζουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε στο μεγάλο μπολ που τοποθετήσαμε πριν λίγο τα πολτοποιημένα λαχανικά μας. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, pumaro και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μεγάλη κουτάλα.


Γεμίζουμε τα λαχανικά μας 3/4 με τη γέμιση που μόλις φτιάξαμε (αν περισσέψει λίγη την τοποθετούμε στο ταψί). Κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, λάδι και αλατοπιπερώνουμε  .  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για  1 ώρα και 30'.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Είναι απίθανα την επόμενη ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου με ώριμη πικάντικη φέτα, ξινομυζήθρα Πάρου ή ξύγαλο Κρήτης.




Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...