"Ευτυχία": Η προσωποποιημένη πολυτέλεια του σήμερα

2021-03-26

Κείμενο: Αθηνά Καστριτσέα


"Ευτυχία" έννοια υποκειμενική: 

Ευτυχία για κάποιους είναι η αγάπη. Να αγαπάς και να αγαπιέσαι. 

Για κάποιους  άλλους το χρήμα. Να έχεις την δύναμη να αποκτήσεις τα πάντα.

Για άλλους η ελευθερία. Να ζεις την κάθε στιγμή στο έπακρον.

Ευτυχία για κάποιους είναι η προσφορά. Να προσφέρεις την βοήθειά σου σε κάποιον και  αυτό να σε γεμίζει ψυχικά.

Για άλλους ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Και τέλος για κάποιους άλλους όλα αυτά μαζί...


Τι είναι ευτυχία;

Είναι εκείνο το αίσθημα χαράς και γαλήνης που πλημμυρίζει την ψυχή σου. Η χαρά να πορευτείς στα όνειρά σου ελεύθερος. Να ζεις το κάθε λεπτό της ζωής σου όμορφα, με αισιοδοξία, χωρίς πίεση και άγχος.

Να κοιμάσαι και να ξυπνάς με χαμόγελο. Να παίζεις! Να γελάς! Αυτό είναι ευτυχία... 

H ευτυχία έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής και τις ηθικές ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη λέξη "ευτυχία" έχει να κάνει  με την παιδεία, την κοινωνική τάξη και τις αρχές του.

Οι πιο καθιερωμένες τεχνικές για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι είναι συνήθειες, όχι γεγονότα μεμονωμένα , και τα περισσότερα γεγονότα ζωής, που μας κάνουν ευτυχισμένους βραχυπρόθεσμα όπως για παράδειγμα ο γάμος ή η προαγωγή.


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ευτυχία δεν είναι να νιώθεις τέλεια όλη την ώρα. Μια ομοιόμορφη διάθεση είναι πιο ψυχολογικά υγιείς, από μια διάθεση που επιτυγχάνονται τακτικά μεγάλα ύψη ευτυχίας. 

Η έρευνα δείχνει πως η ευτυχία είναι ένας συνδυασμός του πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας και πόσο καλά αισθάνεστε καθημερινά. Και τα δύο είναι σχετικά... Καθώς αλλάζει η ζωή σας κυμαίνεται και η διάθεση σας, αλλά η γενική σας ευτυχία είναι γενετικά καθορισμένη από οτιδήποτε άλλο.

Πηγή έρευνας: happify.com


Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...