Έρευνα: Γιατί κάποιοι νιώθουν συνεχώς πεινασμένοι

2021-04-17

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.Ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις τιμές σακχάρου στο αίμα και άλλους δείκτες υγείας από 1.070 άτομα μετά την κατανάλωση τυποποιημένου πρωινού και ελεύθερα επιλεγμένων γευμάτων για μια περίοδο δύο εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες φορούσαν συνεχώς συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης για τη μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα καθ 'όλη τη διάρκεια της μελέτης, καθώς και μια φορητή συσκευή παρακολούθησης του ύπνου. Κατέγραψαν επίσης την αίσθηση πείνας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τηλεφώνου, όπου κατέγραφαν ακριβώς πότε και τι έφαγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκείνοι που εκδήλωναν μεγάλες πτώσεις σακχάρου στο αίμα είχαν κατά 9% αυξημένο αίσθημα πείνας και περίμεναν περίπου μισή ώρα λιγότερο, κατά μέσο όρο, πριν από το επόμενό τους γεύμα συγκριτικά με εκείνους που δεν εκδήλωσαν μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρων, ακόμα και αν κατανάλωναν ακριβώς τα ίδια γεύματα.

Εκείνοι που εκδήλωναν μεγάλες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατανάλωναν 75 περισσότερες θερμίδες στις 3-4 ώρες μετά το πρωινό και περίπου 312 επιπλέον θερμίδες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αυτό το είδος μοτίβου θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατραπεί σε αύξηση 20 κιλών βάρους για ένα χρόνο.

Δείτε περισσότερα στο healthstories.gr

" Τα πάντα είναι συνδεδεμένα. Αν μπορούσες να αλλάξεις έστω κι ένα απειροελάχιστο μόριο του εαυτού σου, η αλλαγή θα επεκτανόταν σε όλο το Είναι σου, και το σύμπαν θα άλλαζε οριστικά. Αλλά, το να αλλάξεις αυτό το ελάχιστο μόριο στην ύπαρξη σου είναι σαν να καταπίνεις ωκεανούς ή να μετακινείς όρη στον κόσμo των συμβάντων"

Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Για 4η χρονιά, το GNTM αναζητά τα νέα πρόσωπα, που θα «ταράξουν» τα νερά του ελληνικού modelling. Κάθε εβδομάδα οι διαγωνιζόμενοι θα κρίνονται για τη συνολική εμφάνισή τους, από τον κορυφαίο φωτογράφο μόδας Δημήτρη Σκουλό, τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Άγγελο Μπράτη, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί και το top model Ισμήνη...