Ένα συνεργείο στη Μύκονο μεταμορφώθηκε σε σύγχρονος χώρος τέχνης

2021-08-23

Το ηλιοβασίλεμα πορτοκαλίζει την είσοδο του παλιού συνεργείου αυτοκινήτων, λίγο πιο πάνω από το Μύλο του Κόκκινου. Η τριγωνική τέντα μοιάζει με πανί ιστιοπλοϊκού καθώς ταλαντεύεται στο ελαφρύ αεράκι. Για να είμαι ειλικρινής, ο χώρος δε θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενή του ιδιότητα.

Μόνο οι φανερές λεπτομέρειες του γυμνού μπετόν και του υπέροχου παλαιομοδίτικου μωσαϊκού στο πάτωμα, κάτι ψιθυρίζουν. Επιλογές του Νικόλα Φραντζέσκο, του αρχιτέκτονα και το μισό δημιουργικό μέλος αυτού του νέου χώρου. Το άλλο μισό είναι ο εικαστικός Βασίλης Καβουρίδης. Οι δυο τους μαζί εμπνεύστηκαν την ιδέα της συνύπαρξης ενός δημιουργικού-αρχιτεκτονικού γραφείου και ενός εκθεσιακού χώρου, ανοιχτού στις Τέχνες και σε καινοτόμες εικαστικές προτάσεις.

Η ευρύχωρη αίθουσα, σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού-μπεζ, αυστηρή με τις ευθείες της γραμμές αλλά, παράλληλα, φιλική με τα ανοιχτά δωμάτιά της, παιχνιδιάρικη, με τις αντανακλάσεις επάνω στις γυάλινες επιφάνειες και γεμάτη εκπλήξεις με τις μεταμορφώσεις της, κάθε φορά που φιλοξενεί κάτι νέο, καλωσορίζει όλους όσοι έχουν περιέργεια, ενδιαφέρον για τη μοντέρνα τέχνη, την αρχιτεκτονική, τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις, με διάφορες αφορμές και θεματολογία.

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.