Ένα συνεργείο στη Μύκονο μεταμορφώθηκε σε σύγχρονος χώρος τέχνης

2021-08-23

Το ηλιοβασίλεμα πορτοκαλίζει την είσοδο του παλιού συνεργείου αυτοκινήτων, λίγο πιο πάνω από το Μύλο του Κόκκινου. Η τριγωνική τέντα μοιάζει με πανί ιστιοπλοϊκού καθώς ταλαντεύεται στο ελαφρύ αεράκι. Για να είμαι ειλικρινής, ο χώρος δε θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενή του ιδιότητα.

Μόνο οι φανερές λεπτομέρειες του γυμνού μπετόν και του υπέροχου παλαιομοδίτικου μωσαϊκού στο πάτωμα, κάτι ψιθυρίζουν. Επιλογές του Νικόλα Φραντζέσκο, του αρχιτέκτονα και το μισό δημιουργικό μέλος αυτού του νέου χώρου. Το άλλο μισό είναι ο εικαστικός Βασίλης Καβουρίδης. Οι δυο τους μαζί εμπνεύστηκαν την ιδέα της συνύπαρξης ενός δημιουργικού-αρχιτεκτονικού γραφείου και ενός εκθεσιακού χώρου, ανοιχτού στις Τέχνες και σε καινοτόμες εικαστικές προτάσεις.

Η ευρύχωρη αίθουσα, σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού-μπεζ, αυστηρή με τις ευθείες της γραμμές αλλά, παράλληλα, φιλική με τα ανοιχτά δωμάτιά της, παιχνιδιάρικη, με τις αντανακλάσεις επάνω στις γυάλινες επιφάνειες και γεμάτη εκπλήξεις με τις μεταμορφώσεις της, κάθε φορά που φιλοξενεί κάτι νέο, καλωσορίζει όλους όσοι έχουν περιέργεια, ενδιαφέρον για τη μοντέρνα τέχνη, την αρχιτεκτονική, τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις, με διάφορες αφορμές και θεματολογία.

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σε «νησί των... λυμάτων» κινδυνεύει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς το σύστημα υδροδότησής της παρουσίασε πρόβλημα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και πάλι σκηνές απείρου «κάλλους».

Επειδή έρχονται μεγάλα δεινά στους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς, από την επόμενη εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Καλπακίδης και ο Γιάννης Βασιλώττος αποφάσισαν να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα που επιτάσσει το σενάριο των νέων επεισοδίων και σκαρώνουν τρελά happenings...