Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την ταυτότητα και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Μυκόνου

2020-12-30

Στην προκήρυξη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για ένα μεγάλο έργο στην Χώρα της Μυκόνου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με δήλωση του:

"Μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και τη διασφάλιση σημαντικού μέρους της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, προχωράμε άμεσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή ενός έργου που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ένα έργο που αποτελεί το πρώτο τμήμα ενός συνολικού προγράμματος ενοποίησης των μνημείων και ιστορικών θέσεων της Χώρας της Μυκόνου με βασικό στόχο τη διατήρηση της ταυτότητας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Μυκόνου.

Το νησί μας καλείται τα επόμενα χρόνια να παραμείνει ένας κορυφαίος τουριστικός διεθνής τουριστικός προορισμός και παράλληλα να διατηρήσει την πολιτιστική και ιστορική του ταυτότητα. Είναι ένας δύσκολος, αλλά εφικτός στόχος που η δημοτική μας αρχή υπηρετεί με επιμονή και συνέπεια, κάτι που θα συνεχιστεί με αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις τα επόμενα χρόνια."

see more: mykonosvoice.gr