Χριστούγεννα χωρίς Lockdown αλλά με αυστηρούς περιορισμούς

2020-11-20

Μπορεί να απέχουμε περισσότερο από έναν μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα ωστόσο στο τραπέζι είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις ημέρες των γιορτών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις οι αυστηροί περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι με ποιον τρόπο θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα..;

Όπως φαίνεται η αγορά θα ανοίξει σταδιακά από τις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» προκειμένου να ξεκινήσει να κινείται και πάλι λόγω των γιορτών που θα είναι διαφορετικές και φέτος.   

Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου. Κατά την περίοδο των γιορτών δε θα υπάρχει lockdown αλλά οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και πάλι. Στο τραπέζι υπάρχει η σκέψη για απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, κάτι που ίσχυε και τις ημέρες του Πάσχα.

Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα μετακίνησης εκτός μεγάλων περιφερειών. Το SMS θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμη ενώ θα αρθεί και η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr