Ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις η απόφαση Θεοχάρη

2021-02-09

Με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» έργο της Ομάδας Εργασίας είναι ο συντονισμός των ενεργειών των καθ' ύλην αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου που εμπλέκονται στα ανωτέρω αναφερόμενα μέτρα, η βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών που τυχόν προκαλούν καθυστερήσεις στις πληρωμές και η συνεργασία με λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες εκτός υπουργείου με σκοπό την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση της πληρωμής των τελικών δικαιούχων. Παράπονα για καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν επανειλημμένα εκφραστεί από τουριστικούς φορείς, ενώ τώρα με βάση την υπουργική απόφαση, το έργο της ομάδας εργασίας ορίζεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Μαρτίου 2021.Όπως αναφέρεται «η Ομάδα Εργασίας συντάσσει σε εβδομαδιαία βάση ενημέρωση σχετικά με την πορεία εξέλιξης των θεμάτων που σχετίζονται με την πληρωμή των δικαιούχων, η οποία υποβάλλεται στον υπουργό και την Υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει σε ολομέλεια ή σε επιμέρους ομάδες κατά την κρίση της συντονίστριας, είτε στην έδρα του Υπουργείου Τουρισμού είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, εντός ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών χωρίς την καταβολή πρόσθετης αμοιβής ή αποζημίωσης». 

Δείτε περισσότερα: mykonosvoice.gr


" Τα πάντα είναι συνδεδεμένα. Αν μπορούσες να αλλάξεις έστω κι ένα απειροελάχιστο μόριο του εαυτού σου, η αλλαγή θα επεκτανόταν σε όλο το Είναι σου, και το σύμπαν θα άλλαζε οριστικά. Αλλά, το να αλλάξεις αυτό το ελάχιστο μόριο στην ύπαρξη σου είναι σαν να καταπίνεις ωκεανούς ή να μετακινείς όρη στον κόσμo των συμβάντων"

Λόγω της καραντίνας και του κορονοϊού, παρουσιάζονται αυξημένα τα κρούσματα κατάθλιψης, με πολύ συχνό φαινόμενο το αίσθημα της μελαγχολίας που φέρνει αποτελέσματα δυσθυμίας και εσωστρέφειας.

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες και απότομες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αρκετές ώρες μετά το φαγητό, αισθάνονται πιο πεινασμένοι και καταναλώνουν εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα.